Aktualności

NutraFood Poland 2024

13.02.2024

Zapraszamy na Międzynarodowe Targi Suplementów Diety i Żywności Funkcjonalnej NutraFood Poland 2024, które odbędą się w Warszawie w Hali EXPO XXI w dniach 16 -18 kwietnia 2024 r.

czytaj więcej

IV edycja Konkursu na najlepszą pracę dyplomową została wydłużona

29.11.2023

Informujemy, że IV już edycja Konkursu na Najlepszą Pracę Dyplomową dotyczącą suplementów diety w aspekcie żywieniowym, technologicznym, zdrowia publicznego, prawnym, socjologicznym i ekonomicznym została wydłużona. Po przerwie spowodowanej sytuacją epidemiologiczną oraz polityczną za wschodnią granicą kraju wracamy ze zdwojoną siłą do promowania młodych, zdolnych ludzi.

czytaj więcej

Konferencja KRSiO pt. "W zdrowym ciele zdrowy duch"

14.09.2023

Zapraszamy 25 października do Warszawy na konferecję dla branży suplementów diety jakiej jeszcze nie było!  

czytaj więcej

Konferencja KRSiO pt. "Bieżące wyzwania sektora suplementów diety w Polsce”

28.04.2023

Zapraszamy do udziału w konferencji KRSiO. 24 maja Centrum Konferencyjne Zielna w Warszawie. Do zobaczenia!

czytaj więcej

NutraFood Poland 2023

16.02.2023

18-20 kwietnia 2023 r. największe wydarzenie dla branzy suplementów diety - Międzynarodowe Targi Suplementów Diety i Żywności Funkcjonalnej.

czytaj więcej

IV edycja konkursu na najlepsza pracę dyplomową

26.09.2022

Krajowa Rada Suplementów i Odżywek po raz czwarty ogłasza konkurs na najlepszą pracę dyplomową dotyczącą suplementów diety w aspekcie żywieniowym, technologicznym, zdrowia publicznego, prawnym, socjologicznym i marketingowym. Konkurs ma na celu popularyzowanie wiedzy oraz zwiększenie świadomości w tym zakresie. 

czytaj więcej

20 lat Dyrektywy dotyczącej suplementów diety

08.09.2022

Rok 2022 to rok jubileuszowy dla suplementów diety. Dnia 10 czerwca 2002 r. Parlament Europejski opublikował Dyrektywę 2002/46/WE w sprawie zbliżenia ustawodawstw Państw Członkowskich odnoszących się do suplementów żywnościowych, w której po raz pierwszy w prawodawstwie wspólnotowym określono definicję tej niezwykle cennej i ważnej kategorii żywności.

czytaj więcej