
Rabaty dla członków KRSiO na warsztaty majowe organizowane przez Foodie Sp. j.
Zapraszamy członków KRSiO do skorzystania z rabatów na warsztaty organizowane przez Foodie Sp. j.
Zapraszamy członków KRSiO do skorzystania z rabatów na warsztaty organizowane przez Foodie Sp. j.
Ukazało się nowe, rozszerzone wydanie książki pt. Suplementy diety dla ciebie
Komitet Stały Rady Eksperckiej Krajowej Rady Suplementów i Odżywek (jury konkursu) na posiedzeniu w dniu 10.03.2014 podjął decyzję o rozstrzygnięciu konkursu.
W związku z wieloma nieporozumieniami dotyczącymi standardów jakości wymaganych w produkcji suplementów diety, przekazujemy Państwu poniższą informację: Z materiałów informacyjnych wielu firm wynika, że GMP to wymagania ostrzejsze niż wymagania ustawodawcze obowiązujące w zakresie produkcji artykułów spożywczych, a Dobra Praktyka Produkcyjna (GMP) wymagana jest przez przepisy prawne tylko w zakresie produkcji leków. GMP farmaceutyczne ma gwarantować produkcję suplementów diety na najwyższym poziomie jakości i bezpieczeństwa stosowania.
Informujemy, że oceną prac zgłoszonych do konkursu zajmuje się Rada Ekspercka
W ciągu ostatnich kilku lat daje się zauważyć wzrost zainteresowania witaminą D zarówno ze strony lekarzy jak i całego społeczeństwa. Jest to efektem ponad 30 letniej pracy polskich ośrodków zajmujących się działaniem witaminy D na organizm człowieka i badaniem możliwości zapewnienia właściwego zaopatrzenia w witaminę D.
Prof. Katarzyna Pawlak nowym członkiem Komitetu Stałego Rady Eksperckiej KRSiO